Een meeslepend stripverhaal waarin het verleden herleeft en historische feiten tot in detail zijn uitgewerkt. De lezers volgen de hoofdrolspelers Lisa en Mathias op hun zoektocht naar de waarheid achter geheimzinnige brieven uit de 2e wereldoorlog. De verschrikkingen van de V-bommen, de heroïsche heldendaden van verzetsstrijders en de grootsheid van eenvoudige mensen in de 2e wereldoorlog worden daarbij nauwkeurig in beeld gebracht.
De strip V-Bommen op Antwerpen is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Vredescentrum van de Provincie en de Stad Antwerpen. Het album werd onder de naam “Oorlogswonden” voorgesteld in het Stadhuis van Antwerpen door de schepen voor onderwijs Robert Voorhamme, voorzitter van het Vredescentrum Gilbert Verstraelen en auteur Marc Verhaegen. Hoofdrolspelers in het verhaal zijn de twee tieners Lisa en Mathias.
Het avontuur start in het Fort van Merksem, waar zij via een geheim luik een kistje ontdekken met nooit verstuurde brieven van gevangenen van Breendonk. Lisa en Mathias zijn geïntigreerd door het verhaal van een zekere Edward van Daele en gaan naar hem op zoek. Hun zoektocht naar deze verzetsstrijder en ex-politieke gevangene loopt via de gemeenten Merksem, Deurne, Mortsel, Breendonk en Antwerpen. Zij komen veel te weten over de lotgevallen van de burgers van Antwerpen en omstreken tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk komen Lisa en Mathias in Dora terecht, een Duits concentratiekamp waar duizenden politieke gevangenen onder dwang en in mensonwaardige omstandigheden V-bommen moesten vervaardigen.
‘Oorlogswonden’ is de speciaal voor België gemaakte editie van het stripalbum V-bommen op Antwerpen. Het verhaal is exact hetzelfde gebleven, alleen de cover en de titel zijn aangepast. Onder de naam ‘Oorlogswonden’ is het album verspreid op scholen in België.
Formaat: A4, 48 pagina’s in kleur. Papier 115 gr
Nederlandstalige edities:
Belgische editie: